cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety grzybowe

Kotlety z grzybów

Składniki:

Kotlety z grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z grzybów

Grzyby
oczyścić, umyć, zalać odrobiną wrzątku, dusić w sosie własnym aż do  całkowitego wyparowania płynu. Grzyby
przestudzić, zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułeczką. Do masy
grzybowej dodać jajka, sól i czarny mielony pieprz, dokładnie wyrobić.
Następnie należy formować owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć
na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotlety grzybowe podawać z
ziemniakami i surówkami.