Wiktori@

Wiktori@

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kotlety z grzybów suszonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Normatyw surowcowy na cztery porcje

Kotlety z grzybów suszonych

Składniki:

Kotlety z grzybów suszonych

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z grzybów suszonych
Grzyby umyć, zalać 500 cm sześciennych wody, odstawić na jedną godzinę. Gotować je na małym ogniu 50 minut Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, umyć, posiekać, podsmażyć na jednej łyżce masła Grzyby, cebulę i bułkę zemleć podsmażyć masę na maśle dodać jajka i natkę Z masy uformować okrągłe kotleciki panierować je w tartej bułce i smażyć z dwóch stron na złoty kolor Potrawę podawać w sosie sporządzonym na wywarze grzybowym