Sposób przygotowania:
Kotlety z jajek wg Ewki
9 jajek ugotuj na twardo,wystudz i posiekaj drobno.Zwykłą bułkę namocz w mleku.Cebulę obierz,posiekaj i zeszklij na maśle.Bułkę odciśnij z mleka,dodaj do posiekanych jajek,wsyp zeszkloną cebulkę,dodaj pozostałe 1 jajko,dopraw solą,pieprzem i szczypiorkiem.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach albo bardzo drobno pokroić.Podsmażyć chwilkę na maśle na patelni.Tak przygotowane pieczarki dodać do masy z jajek.Wyrobić gładką masę,spróbować czy jest doprawiona wg.naszego gustu.Jeśli masa wydaje nam się za bardzo luzna dodajmy 2-3 łyżki bułki tartej.Dłonie moczyć w zimnej wodzie,aby masa jajeczno-pieczarkowa się do nich nie kleiła i formować małe kotlety.Każdy obtoczyć w bułce tartej z obydwu stron.Na patelni rozgrzać olej(oliwę albo masło)smażyć kotlety na złoto.Podawać do ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty ze startą marchewką.Smacznego!