ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kotlety z karczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z karkówki wieprzowej jako alternatywa do tradycyjnego kotleta schabowego.

Kotlety z karczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z karczku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z karczku
Mięso myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na niezbyt grube plastry. Każdy plaster skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet solimy lekko i oprószamy pieprzem. Jajko rozkłócamy, kotlety moczymy w jajku a następnie w bułce tartej. Gotowe, opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Do kotletów dobrze pasują ziemniaki oraz kapusta. Smacznego!
Kotlety z karczku
Mięso w kawałku przed pokrojeniem należy dokładnie umyć.
Kotlety z karczku
Pokrojone kotlety należy rozbić tłuczkiem uważając aby mięso się nie rozpadło.
Kotlety z karczku
Skropienie mięsa cytryną sprawi że będzie ono kruche i delikatne po usmażeniu.
Kotlety z karczku
Tradycyjna panierka jest idealna do tego tradycyjnego i prostego dania.

Tagi:

jajko tarta jajka