Sposób przygotowania:
Kotlety z karkówki
Mięso lekko rozbić tłuczkiem,przyprawić solą i pieprzem,obłożyć pokrojoną w plasterki cebulą. wstawić na 2 godz.do lodówki.Po tym czasie wyjąć cebulę z mięsa,pokroić w kosteczkę,zeszklić na łyżce rozgrzanego smalcu.Dodać odsączoną,poszatkowaną kapustę kiszoną.Dusić do miękkości pod przykryciem dodając odrobinę wody. Pod koniec duszenia dodać pieprz i śmietanę. Kotlety panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.Zmniejszyć ogień i chwilę jeszcze smażyć. Zdjąć z patelni, przełożyć na moment na papierowy ręcznik Podawać z przygotowaną kapustą i ziemniakami. Jeżeli ktoś nie toleruje smażonych rzeczy można włożyć kotlety do podduszonej kapusty kiszonej. dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia doprawić pieprzem,dodać śmietanę.Smacznego :-)