Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kotlety z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjne smażone lub duszone .Obie wersje pyszne.

Kotlety z karkówki

Składniki:

Kotlety z karkówki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z karkówki
Mięso lekko rozbić tłuczkiem,przyprawić solą i pieprzem,obłożyć pokrojoną w plasterki cebulą. wstawić na 2 godz.do lodówki.Po tym czasie wyjąć cebulę z mięsa,pokroić w kosteczkę,zeszklić na łyżce rozgrzanego smalcu.Dodać odsączoną,poszatkowaną kapustę kiszoną.Dusić do miękkości pod przykryciem dodając odrobinę wody. Pod koniec duszenia dodać pieprz i śmietanę. Kotlety panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.Zmniejszyć ogień i chwilę jeszcze smażyć. Zdjąć z patelni, przełożyć na moment na papierowy ręcznik Podawać z przygotowaną kapustą i ziemniakami. Jeżeli ktoś nie toleruje smażonych rzeczy można włożyć kotlety do podduszonej kapusty kiszonej. dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia doprawić pieprzem,dodać śmietanę.Smacznego :-)

Tagi:

jajko tarta jajka