Sposób przygotowania:
Kotlety z karkówki w panierce z ziarnami lnu
Kotlety dobrze rozklepać.
Posypać solą, pieprzem i posmarować musztardą.
Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Pokroić cebulę piórka i usmażyć na złoto .Dodać masło. Podlać wodą , skropić maggi i zagotować.
Kotlety usmażyć na rumiano i przełożyć do garnka - przykryć i dusić na małym gazie 5 minut.
* Bułka zmieszana z mielonymi ziarnami lnu ma lekko orzechowy smak.
Posypać solą, pieprzem i posmarować musztardą.
Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Pokroić cebulę piórka i usmażyć na złoto .Dodać masło. Podlać wodą , skropić maggi i zagotować.
Kotlety usmażyć na rumiano i przełożyć do garnka - przykryć i dusić na małym gazie 5 minut.
* Bułka zmieszana z mielonymi ziarnami lnu ma lekko orzechowy smak.