Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Kotlety z mięsa rosołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne kotlety z mięsa rosołowego, kaczego.

Kotlety z mięsa rosołowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z mięsa rosołowego

 

  • 400 g mięsa z rosołu (rosół z kaczki- pierś,skrzydełko,grzbiet)

 

  • 300 g czerstwego chleba

 

  • 2 białka

 

  • 2 cebulki wiosenne ze szczypiorkiem

 

  • 1 malutka cebula (niekoniecznie,jeśli komuś wystarczą szczypiorki)

 

 

 

  • sól,pieprz do smaku

 

  • kucharek do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z mięsa rosołowego
Mięso (bez kosteczek i chrząstek ) rozdrobnić blenderem.Chleb namoczyć w wodzie i mleku,odcisnąć.Mięso połączyć z chlebem,dodać białka (zostały mi z pieczenia ciasteczek) oraz przyprawy,posiekaną cebulkę oraz szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dodać również 2 łyżki oleju.Można sobie jeszcze doprawić według swojego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i formować kule jak na kotlety.Każdą kulkę mięsną obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć z obu stron żeby kotlety się łądnie zrumieniły.Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i sałatką. Smacznego:)
Kotlety z mięsa rosołowego
Rozdrobnione mięso łączymy z chlebem i przyprawami
Kotlety z mięsa rosołowego
Kulki mięsne obtaczamy dokładnie w bułce tartej
Kotlety z mięsa rosołowego
Surowe kotlety kładziemy na rozgrzany olej