Sposób przygotowania:
Kotlety z mięsa rosołowego
Mięso (bez kosteczek i chrząstek ) rozdrobnić blenderem.Chleb namoczyć w wodzie i mleku,odcisnąć.Mięso połączyć z chlebem,dodać białka (zostały mi z pieczenia ciasteczek) oraz przyprawy,posiekaną cebulkę oraz szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dodać również 2 łyżki oleju.Można sobie jeszcze doprawić według swojego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i formować kule jak na kotlety.Każdą kulkę mięsną obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć z obu stron żeby kotlety się łądnie zrumieniły.Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i sałatką. Smacznego:)