SUPERPRZEPIS

Kotlety z nadzieniem szpinakowym

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Kotlety z nadzieniem szpinakowym Więcej zdjęć (3)

Kotlet ze smaczną niespodzianką

Składniki:

Kotlety z nadzieniem szpinakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z nadzieniem szpinakowym
Kotlety mocno rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. W rondelku rozmrażamy szpinak, doprawiamy vegetą. Na rozbitym kotlecie układamy ugotowany szpinak, przykrywamy serem żółtym, nakrywamy drugim rozbitym kotletem. Spinamy brzegi wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce szczególnie uważając na brzegi. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
Kotlety z nadzieniem szpinakowym
Szpinak nakrywamy żółtym serem i nakrywamy drugą piersią.
Kotlety z nadzieniem szpinakowym
Całość spinamy wykałaczkami. Pamiętajmy o ich wyciągnięciu przed podaniem