basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Kotlety z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są znakomitymi kotletami .Są inne od tych tradycyjnych.

Kotlety z oliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z oliwkami

 

  • mięso wieprzowe 1 kg
  • mięso drobiowe gulaszowe 30 dkg
  • cebula 1 szt
  • bułka kajzerka 2 szt
  • jajka 4 szt
  • pieprz mielony 3 szczypty
  • majeranek 2 szczypty
  • magii 0,5 łyżeczki
  • jarzynka 2 szczypty
  • sól według uznania
  • oliwki zielone 1 słoiczek
  • bułka tarta 0,5 szklanki
  • olej 0,5 szklanki
  • żółty ser 20 dkg
  • papryka czerwona mielona 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kotlety z oliwkami
Mięso wieprzowe,mięso drobiowe,cebulę, bułkę kajzerkę namoczoną, odciśniętą mielę.Do zmielonego mięsa, dodaję jajka, przyprawy według uznania, mieszam. Wyrobione dobrze mięso, biorę małymi porcjami, rozklepuję na dłoni, wkładam w środek kilka oliwek, zlepiam, obtaczam w bułce tartej i smażę na oliwie, na złoty kolor z obu stron.Upieczone kotlety układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową , posypuję obficie utartym serem i papryką mieloną, wstawiam do nagrzanego piekarnika.Kotlety trzymam w piekarniku bardzo krótko, do momentu rozpuszczenia się sera. Podaję z ziemniakami i dowolną surówką.Życzę smacznego.
Kotlety z oliwkami
upieczone kotlety zapieczone z serem
Kotlety z oliwkami
gotowe podane do obiadu