beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kotlety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mielone o zmienionym smaku

Kotlety z pieczarkami

Składniki:

Kotlety z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pieczarkami
Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze części i włożyć na patelnie. Gdy pojawi się sok należy go odlać. Resztę odparować i przesmażyć na maśle. oprószyć pieprzem i vegetą. Zostawić do ostygnięcia. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę drobno pokroić i razem z pietruszką i pieczarkami także dodać do mięsa. Doprawić do smaku. Wbić 2 jajka i wyrobić. Formować średniej wielkości kotlety. Obtaczać je w bułce i smażyć na rumiano z obu stron.