justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kotlety z piersi indyka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

schabowe wcale nie muszą być ze schabu:)

Kotlety z piersi indyka. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z piersi indyka.

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi indyka.
Pierś z indyka dzielimy na porcje. każda ubijamy tak jak na kotlety, ale nie za mocno, aby mięso sie nie porozrywało. Każdy kotlet obsypujemy solą i pieprzem. Jajko rozbijamy z odrobina soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa panierujemy najpierw w jajko, a nastepnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z kazdej strony aż będą ładnie rumiane.
Kotlety z piersi indyka.
kotlety po usmażeniu zdejmujemy z patelni