Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety z płatków owsianych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki można podawać na gorąco z sosem lub na zimno jako przekąska

Kotlety z płatków owsianych

Składniki:

Kotlety z płatków owsianych

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z płatków owsianych
Cebulę posiekaną usmażyć na maśle, dodać szynkę pokrojoną w drobna kostkę i chwile poddusić. W rondelku zagotować 3 szkl wody, dodać szczyptę soli, wsypać płatki i gotować pod przykryciem. Pod koniec wlać mleko i gotować do zgęstnienia, ostudzić. Do zimnych wbić jajka, dodać cebulę z szynką, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.