Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotlety z ryby

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wariacja na temat mielonych!

Kotlety z ryby

Składniki:

Kotlety z ryby

 

  • 50 dag filetów z morszczuka lub dorsza
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, kucharek
  • ew. odrobina startej gałki muszkatoł.
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryby
Filety, jeśli trzeba odmrozić. Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle na złoto. Rybę, cebulkę i bułkę zemleć 2x. Dodać jajko, sól, przyprawy i wyrobić dokładnie. Jeśli masa byłaby za luźna, dodać troszkę tartej bułki.Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju z dodatkiem masła.
SMACZNEGO!

Tagi:

jajko tarta jajka