Sposób przygotowania:
Kotlety z ryżowo-mięsne w sosie
Gotujemy 200 g ryżu na półmiękko z 1 łyżeczka soli.
Mięso mielone przyprawiamy przyprawą Smak Lata, czosnkiem i majerankiem, Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy, podgrzewamy na 1 łyżce oleju ogniu, rumienimy. Mięso mieszamy z ugotowanym na półmiękko ryżem, jajkiem, zrumienioną cebulą , dokładnie wyrabiamy masę. Z masy formujemy owalne kotlety. Smażymy po obu stronach na rozgrzanym oleju.
Sos pomidorowy Kucharek mieszamy z wodą i wlewamy na patelnię z kotletami, dusimy pod przykryciem 10 minut. Koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną, dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety wykładamy na talerz wraz z sosem i podajemy z bagietką.
Mięso mielone przyprawiamy przyprawą Smak Lata, czosnkiem i majerankiem, Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy, podgrzewamy na 1 łyżce oleju ogniu, rumienimy. Mięso mieszamy z ugotowanym na półmiękko ryżem, jajkiem, zrumienioną cebulą , dokładnie wyrabiamy masę. Z masy formujemy owalne kotlety. Smażymy po obu stronach na rozgrzanym oleju.
Sos pomidorowy Kucharek mieszamy z wodą i wlewamy na patelnię z kotletami, dusimy pod przykryciem 10 minut. Koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną, dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety wykładamy na talerz wraz z sosem i podajemy z bagietką.