mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kotlety z ryżu i boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne kotlety dla miłośników boczniaków

Kotlety z ryżu i boczniaków

Składniki:

Kotlety z ryżu i boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryżu i boczniaków
Ryż ugotować do miękkości w bulionie grzybowym, osączyć i ostudzić. Boczniaki oczyścić, umyć, posiekać. Cebulę obrać, umyć, posiekać, zeszklić na oleju w szerokim garnku. Dodać boczniaki, przykryć, poddusić. Ryż wymieszać z grzybami, dodać jajko i tyle mąki aby masa była zwarta. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Można podawać z ziemniakami i dowolnymi sosami pieczeniowymi.