Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety z ryżu z grzybami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mleko osolić, zagotować, włozyć opłukany ryż, masło, zamieszać, ugotować na

Kotlety z ryżu z grzybami

Składniki:

Kotlety z ryżu z grzybami

 

  • 1,5 szkl ryżu
  • 2,5 szkl mleka
  • sól
  • 1 łyzka masła
  • 2 jaka
  • 15-20 dag pieczarek
  • koperek lub natka pietruszki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryżu z grzybami
Mleko osolić, zagotować, włozyć opłukany ryż, masło, zamieszać, ugotować na gęsto, przestudzić. Pieczraki umyć, drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Rozetrzeć masło, dodajac po jednym zółtku, dodac podsmażone pieczraki, opłukany i drobno pokrajany koperek. Wszystkie składniki połączyć z przestudzonym ryżem, przyprawić do smaku. Formowac kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z sosem koperkowym, pomidorowym lub grzybowym.


Tagi:

ryż