Sposób przygotowania:
Kotlety z jarmużem i serem fetaETAP 1:
Umyte kotlety osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć połową zmiażdżonego czosnku.
ETAP 2:
Jarmuż blanszować, osączyć, usunąć grube łodyżki, liście drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pozostały czosnek i posiekany jarmuż, podsmażyć, przyprawić pieprzem, ostudzić.
ETAP 3:
Na przygotowane mięso włożyć porcję jarmużu i sera.
ETAP 4:
Złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa lub spiąć wykałaczkami.
ETAP 5:
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.
ETAP 6:
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku.
zbysiowa