Sposób przygotowania:
Kotlety z zapiekane
Paprykę umyć przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Schab obtoczyć w mące wymieszanej ze słodką papryką,solą i pieprzem , smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety odstawić w ciepłe miejsce. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, posiekać.Do tłuszczu ze smażenia dodać 2 łyżki masła, podsmażyć paprykę, ułożyć paprykę na kotletach. Na tym samym tłuszczu co smażyła się papryka przesmażyć cebulę, dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ziemniaki z cebulą, i kotlety z papryką, wierzch obłożyć serem. Zapiekać ok.20 minut w 200 stop