Anka

Anka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Kotlety ziemniaczane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ziemniaczana uczta

Kotlety ziemniaczane

Składniki:

Kotlety ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obraną cebulępokroić w drobną kostkę i zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać kaszę, wegetę, 1/8 l wody, dusić 10 minut na małym ogniu. Odstawić do wystudzenia. Jajka wymieszać z solą i mąką. Ziemniaki obrać, przepuścić przez praskę, zostawić do ostudzenia. Z kaszy, jajek i ziemniaków wyrobić gładkie ciasto, uformować 8 kotletów, włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i posypać ziarnem sezamu. Dodać śmietanę do wysokości 1 cm. Piec w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 - 160 C, do uzyskania złotej barwy kotletów. Smacznego!!!!