Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane Eli z niespodziankąprzygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na parze. Ziemniaki przegnieść przez praskę i ostudzić.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić smalec, dodać cebulę i przesmażyć.
przygotowanie kotletów
Do ziemniaków dodać cebulę, mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajka, sól i pieprz.
przygotowanie kotletów cd
Wszystkie składniki kotletów wymieszać.
przygotowanie mortadeli
Mortadelę obrać z osłonki i pokroić w plastry.
przygotowanie kotletów cd
Na dłoni rozpłaszczać kawałki ciasta, i położyć plaster mortadeli.
przygotowanie kotletów cd
Ciastem oblepić mortadelę.
przygotowanie kotletów cd
Gotowe kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Ja podałam kotlety z sosem pieczarkowym. Smacznego!