cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety ziemniaczane z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety z kapusta

Kotlety ziemniaczane z kapustą

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z kapustą

Ziemniaki
wyszorować, ugotować w mundurkach. Ciepłe ugotowane ziemniaki obrać, przepuścić
przez praskę. Kiszoną kapustę posiekać, dodać podsmażona pokrojoną cebulkę,
jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszać z ziemniakami. Z masy formować owalne
kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty
kolor.