Sposób przygotowania:
Krajanka Miodowa
Miód rozpuścić z margaryną , do mąki wbić jajka , dodać cukier i wystudzony miód , następnie zagniatamy ciasto.
Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na szerokość i długość prostokątnej blaszki, pieczemy. w temp 150sto. około 10min.
Masa:
mleko gotujemy, dodajemy grysik , cukier waniliowy , cukier puder.
Następnie studzimy wbijamy 3 żółtka dodajemy masło , sok z cytryn.
Dokładnie mieszamy i przekładamy placka :)
Smacznego!
Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na szerokość i długość prostokątnej blaszki, pieczemy. w temp 150sto. około 10min.
Masa:
mleko gotujemy, dodajemy grysik , cukier waniliowy , cukier puder.
Następnie studzimy wbijamy 3 żółtka dodajemy masło , sok z cytryn.
Dokładnie mieszamy i przekładamy placka :)
Smacznego!
luna
yola