Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Krajanka Miodowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny placuszek , no trochę roboty jest ale normalnie mega.

Krajanka Miodowa

Składniki:

Krajanka Miodowa

 

  • 4 szklanki mąka,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1\2 kostki margaryna,
  • 15 dkg miód,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • Masa:
  • 1\2 l mleko,
  • 1\2 szklanki grysik,
  • 3 sztuki żółtka,
  • 1\2 kostki masło,
  • 1 cały cukier waniliowy,
  • 2 sztuki cytrynka,
  • 15 dkg cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Krajanka Miodowa
Miód rozpuścić z margaryną , do mąki wbić jajka , dodać cukier i wystudzony miód , następnie zagniatamy ciasto.
Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na szerokość i długość prostokątnej blaszki, pieczemy. w temp 150sto. około 10min.

Masa:
mleko gotujemy, dodajemy grysik , cukier waniliowy , cukier puder.
Następnie studzimy wbijamy 3 żółtka dodajemy masło , sok z cytryn.
Dokładnie mieszamy i przekładamy placka :)
Smacznego!

Tagi:

jajko jajka