jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Krem dyniowy.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pożywna i smaczna zupa kremowa z dyni (z mięsną wkładką!)

Krem dyniowy.

Składniki:

Krem dyniowy.

 

Sposób przygotowania:

Krem dyniowy.
Zmiel mięso z dodatkiem cebuli i czosnku, dodaj 3 łyżki sosu sojowego, pieprz do smaku - wymieszaj dokładnie i odstaw na 15minut. Następnie usmaż miesne paluszki na rumiany kolor ze wszystkich stron. Teraz zajmij się zupą. Pokrojony miąższ dyniowy zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Zmiksuj na krem, dopraw kurkumą, pieprzem ziołowym, gałką muszkatołową i sosem sojowym. Jeśli krem jest zbyt rzadki możesz zagęścić go odrobiną mąki wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Mięsne paluszki pokrój w plasterki. Zupę podawaj w miseczkach udekorowane plasterkami mięsa, posypane natką pietruszki i pestkami dyni.