Sposób przygotowania:
Krem kalafiorowy z serem pleśniowym
Roztopić na patelni masło i zeszklić na nim drobno posiekane cebule. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Smażyć jeszcze 5 minut. Zagotować w garnku wodę, bulion i mleko. Wsypać zupę kalafiorową z koperkiem HORTEX. Wrzucić podsmażoną cebulę z czosnkiem. Gotować pod przykryciem 25 minut. Odkroić z sera brie skórkę i pokroić ją w paseczki. Miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. Mieszać, aż się rozpuści. Całość dokładnie zmiksować blenderem i przecedzić przez sitko aby uzyskać wyjątkowo aksamitną konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozlać zupę na talerze. Posypać pokrojoną w paseczki skórką sera i delektować się jego wybornym smakiem.