Sposób przygotowania:
Krem marchewkowo-selerowy
Mięso i warzywa myjemy. Warzywa dokładnie obieramy. Zagotowujemy wodę z łyżeczką soli, vegety oraz z kostką warzywną. Gotujemy do miękkości. W międzyczasie drobno kroimy warzywa. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy do zmiękczenia cebuli, często mieszając. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Gdy mięso się ugotuje, wyjmujemy je na talerz. Do gotującego rosołu dodajemy podsmażone warzywa oraz liść laurowy. Gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Miksujemy blenderem. Przyprawiamy (ostrożnie aby nie przesadzić) gałką muszkatołową, curry, czosnkiem mielonym oraz mieloną kolendrą. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i z natką pietruszki (lub w towarzystwie innej zieleniny) Krem można podać z makaronem, ryżem lub z grzankami. Polecam, bo zupka jest naprawdę pyszna.