Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Krem marchewkowo-selerowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Apetyczny i lekki krem marchewkowo-selerowy

Krem marchewkowo-selerowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem marchewkowo-selerowy

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowo-selerowy
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na maśle. Następnie wrzucamy pokrojoną marchewkę i seler. Chwilę obsmażamy. Następnie do podsmażonych warzyw wlewamy wywar drobiowy, wrzucamy listek oraz ziele. Gotujemy na małym ogniu około 30-40 minut. Do wywaru wlewamy śmietanę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę chwilę studzimy. Z wywaru wyjmujemy ziele i liść laurowy. Starannie całość blendujemy (jeżeli chcemy, aby krem był bardziej gęsty odlewamy częśc wywaru). Gotowy krem lekko podgrzewamy i wylewamy na talerz. Dekorujemy natką pietruszki.
Krem marchewkowo-selerowy
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na maśle.
Krem marchewkowo-selerowy
Następnie wrzucamy pokrojoną marchewkę i seler. Chwilę obsmażamy.
Krem marchewkowo-selerowy
Następnie do podsmażonych warzyw wlewamy wywar drobiowy, wrzucamy listek oraz ziele. Gotujemy na małym ogniu około 30-40 minut.