Sposób przygotowania:
Krem warzywno- pomidorowy z jabłkami
Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy, zalewamy 1,5 litra zimnej wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Gotujemy na wolnym ogniu około 80 minut. Lekko solimy. Wywar przecedzamy. Do wywaru wlewamy przecedzony przecier pomidorowy, dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę oraz seler. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka. Gotujemy jeszcze 5 minut. Zupę miksujemy dokładnie blenderem. Śmietanę dodajemy do zupy, wcześniej rozprowadzając kilkoma łyżkami gorącego wywaru. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, Gorącą zupę nalewamy na talerze. Układamy po kilka kulek utoczonych z ryżu jaśminowego. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.