Sposób przygotowania:
Krem z barszczu z kluskami sląskimi
1-Buraczki obieramy i kroimy na ćwiartki wkładamy do wody
2- Ziemniaki obieramy i kroimy na cwiartki wkładamy do wody
30 Marchew obierały kroimy na połowe wkładamy do wody
4-Gotujemy na wolnym ogniu 60 minut wwodzie z listkami laurowymi i ziarenkami pieprzu czosnkiem, dodajemy rosołki warzywne Winiar 5- Po ugotowaniu się warzyw i sprawdzeniu smaku naszej zupki wyciągamy warzywa z rosołu
6- Kiedy będą wystarczająco zimne, by można je było chwycić wkładamy do blendera i miksujemy zmiksowane warzywa wracają do rosołu dodajemy szczyptę kwasu do smaku i polewamy śmietaną
7- Gotuję kluski śląskie odcedzam wkładam do głębokiego talerza polewam zupa kremem z buraczków
smacznego :)
2- Ziemniaki obieramy i kroimy na cwiartki wkładamy do wody
30 Marchew obierały kroimy na połowe wkładamy do wody
4-Gotujemy na wolnym ogniu 60 minut wwodzie z listkami laurowymi i ziarenkami pieprzu czosnkiem, dodajemy rosołki warzywne Winiar 5- Po ugotowaniu się warzyw i sprawdzeniu smaku naszej zupki wyciągamy warzywa z rosołu
6- Kiedy będą wystarczająco zimne, by można je było chwycić wkładamy do blendera i miksujemy zmiksowane warzywa wracają do rosołu dodajemy szczyptę kwasu do smaku i polewamy śmietaną
7- Gotuję kluski śląskie odcedzam wkładam do głębokiego talerza polewam zupa kremem z buraczków
smacznego :)