Sposób przygotowania:
Lekki krem z buraka na bulionie grzybowy
Do garnka z wodą wkładamy kostki bulionowa grzybowe ,liść laurowy ok 2 sztuki . Zagotowujemy . Buraki,ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę obieramy z skórki i ścieramy na tarce duże oczka lub kroimy drobniutko w kosteczkę. Warzywa dodajemy do gotującego się bulionu . Gotujemy do miękkości warzyw. Wyciągamy liść laurowy i miksujemy blenderem zupę na krem . Dodajemy ocet lub sok z cytryny do smaku ,cukier do przełamania kwasności i pieprz biały dla ostrości . Zagotowujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbki . Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni teflonowej .Ja podsmażyłam je bez tłuszczu Nalewamy barszcz do małych szklaneczek dekorujemy pieczarką i podajemy .