Sposób przygotowania:
KREM Z BURAKA Z OLIWKAMI I ZIOŁAMI
Gotujemy udziec z indyka z warzywami. Gdy mięso jest miękkie do innego garnka wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaczki, zalewamy wywarem aby je dokładnie przykryć i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy jabłko starte lub pokrojone w kawałeczki, chwilę gotujemy a następnie dorzucamy Buraczki purèe HORTEX i ugotowane i pokrojone (z rosołu) marchewkę, seler, pietruszkę, pora. Wszystko blendujemy i doprawiamy. Wlewamy kiszony barszcz, zabielamy śmietaną, dodajemy dip czosnkowy (2-3 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy - w razie konieczności jeszcze doprawiamy. W miseczce posypujemy mieszanką z ziół i dodajemy pokrojone oliwki z kleksem oliwy z oliwek. Uwagi: Jeśli chcemy bardziej kremowy możemy dodać więcej śmietany lub zastąpić ją serkiem mascarpone. Jeśli chcemy bardziej buraczany proponujemy dodać 2 opakowania buraczków z Hortexu.