Sposób przygotowania:
Krem z cykorii z porem,ziemniakami i....
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy. Z cykorii dokładnie wykrawamy gorzki głąb. Najlepiej najpierw przekroić je wzdłuż na pół a następnie wykrawać głąby. Wszystkie warzywa dość drobno kroimy i wrzucamy na roztapiające się w patelni masło. Smażymy co jakiś czas mieszając, przez ok 5-10 minut. Gdy warzywa zaczną mięknąć, przekładamy je do bulionu. Dodajemy liść laurowy, pieprz i zagotowujemy. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości ziemniaków, przez ok 10-15 minut. Dodajemy rozpuszczony w niewielkiej ilości wywaru serek topiony z jogurtem, zagotowujemy. Wyciągamy liść laurowy. Zupę miksujemy blenderem. Przyprawiamy do smaku - ja użyłam soli, pieprzu, czosnku granulowanego, szczyptę gałki muszkatołowej, curry oraz kminku. Wlewamy do półmisków, posypujemy koperkiem, mieszamy i zajadamy.
julcia12437