Sposób przygotowania:
Krem z dyni z wędzoną papryką i kuminem
Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oliwy. Następnie dodajemy rozdrobnioną dynię i podsmażamy z cebulą na wolnym ogniu. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 10 minut. Dodajemy jogurt i gotujemy jeszcze 5 minut. Miksujemy. Zupę podajemy posypaną szczyptą wędzonej papryki. Bardzo smaczna z wafelkami kukurydzianymi.
Lady Marmolada
pacpaw
dorota20w
to nie jest błąd, w składnikach jest papryka wędzona w proszku, którą przywiozłam sobie z Hiszpanii.
W PL też już ją widziałam w marketach.
polecam spróbować bo nadaje wspaniały smak wędzonki potrawom.
Pozdrawiam
evita0007
dorota20w
pozdrawiam
evita0007
no ja równiez cie pozdrawiam :-) wiesz o co chodzi ? hihi ;D a krem pyszny :-)