pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krem z szparagów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna kremowa zupka na obiad i nie tylko

Krem z szparagów

Składniki:

Krem z szparagów

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z szparagów
Od szparagów odkrajamy końce i obierzyny i gotujemy 30 min wraz z włoszczyzną oraz cielęciną. Pozostałości szparagów kroimy w kawałeczki zostawiając jedynie całe główki. Pokrojone szparagi podsmażamy na maśle następnie dusimy dolewając kilka łyżek wywaru. Następnie całość dodajemy do wywaru szparagowo-mięsnego. Gotujemy 5 min i miksujemy blenderem. Do tak powstałego kremu dodajemy ciągle mieszając uprzednio wymieszaną śmietanę wraz z roztrzepanymi żółtkami. Krem powinien zgęstnieć. Pozostawione główki szparagów gotujemy 2-3 min w lekko posłodzonej i osolonej wodzie. Następnie wlewamy krem do talerza przybranego ugotowanymi główkami szparagów.

Tagi:

szparagi