Sposób przygotowania:
Kremowa zupa Eli z bobu i cukiniiprzygotowanie bobu
Bób umyć, włożyć do garnka,zalać wrzącą wodą, posolić i gotować około 5 minut. Ugotowany bób odcedzić, przelać zimną wodą i ostudzić.
przygotowanie bobu cd
Ugotowany i ostudzony bób obrać z łupinek.
przygotowanie cukinii
Cukinie umyć i odciąć końcówki. Pokroić cukinie razem ze skórką w ćwierć krążki.
przygotowanie zupy
Do garnka wlać bulion, dodać obrany bób,pokrojoną cukinię i gotować do miękkości.
przygotowanie zupy cd
Ugotowaną zupę zmiksować, dodać mleczko kokosowe, sól, biały pieprz, czosnek granulowany i jeszcze chwilę gotować.
przygotowanie grzanek
Z kromek chleba odkroić skórki. Miąższ chleba pokroić w kostkę.
przygotowanie grzanek cd
Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony chleb i smażyć, aż grzanki się zrumienią.
przygotowanie zupy cd
Zupę rozlać na talerze, na środek położyć grzanki, udekorować kwaśną śmietaną i listkami natki pietruszki. Smacznego!