Sposób przygotowania:
Kremowa zupa pomidorowa z kozim serem
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Smażymy około 5 minut po czym dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, suszonymi pomidorami oraz zalewamy bulionem. Pozostawiamy na małym ogniu pod przykryciem. Listki bazylii drobno siekamy i dodajemy do zupy razem z odrobiną suszonej bazylii. Zostawiamy na 5 minut na małym ogniu i blendujemy . Do zmiksowanej zupy dodajemy pokruszone kawałki koziego sera.
Placek tortlilla kroimy i grillujemy na patelni grillowej. Podajemy razem z zupą.
Placek tortlilla kroimy i grillujemy na patelni grillowej. Podajemy razem z zupą.
Netka