MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kremówki 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, rozpływająca się w ustach kremówka.

Kremówki 2

Składniki:

Kremówki 2

 

Sposób przygotowania:

Kremówki 2
Na stolnicę wsypać mąkę , dodać margarynę, śmietanę żółtko i sól i wszystko siekać do wstępnego połączenia się składników przez 10 minut.Następnie przez 10 minut rękami zagnieść ciasto.Wyłożyć na talerz i wstawić na 3 godziny do lodówki.Następnie podzielić na 2 części i rozwałkować na dwa prostokąty o wymiarach 32cm X 25 cm. Formy do pieczenia wyłożyć papierem , położyć ciasto i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić. Przygotować krem: do garnka wlać 500 ml mleka, wsypać cukier, cukier waniliowy i doprowadzić do wrzenia.W misce umieścić pozostałą część mleka i wsypać mąkę, dobrze wymieszać , aby nie było grudek. Następnie dodać żółtka i wszystko razem roztrzepać na jednolitą masę.Na gotujące się mleko wlewać strumieniem masę jajeczną , ciągle mieszając ugotować budyń. Ciepłą masą budyniową przełożyć zimne placki . Wierzch udekorować cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto