Sposób przygotowania:
Kremówki inne
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i razem posiekać nożem. Następnie dodać śmietanę oraz pokruszone drożdże i dobrze zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa placki. Na dwóch dużych, płaskich blachach upiec dwa placki. Do rondelka wlać około pół szklanki zimnego mleka, dodać żółtka oraz obydwie mąki i dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wanilią i, mieszając, wlewać zmiksowaną masę. Następnie, cały czas mieszając, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch, i nie przerywając ucierania, dodawać porcjami zimny budyń. Na pierwszy, wystudzony placek wyłożyć przygotowany krem, wyrównać powierzchnię i położyć drugi blat ciasta. Wierzch obficie posypać cukrem pudrem.