Sposób przygotowania:
Kremowy barszcz warzywny na szybko
Buraki obrane ugotować w szybkowarze 40 minut: buraki czerwone 1,5kg, woda 2 litry, po ugotowaniu buraki wyjąć, wystudzić i połowę ilości pokroić w kawałki, pozostałe buraki utarłam do ćwikły i resztki nie starte do zupy dałam.
Na smalcu podsmażyć włoszczyznę startą w rozdrabniaczu (użyłam zamrożonej, lubię mieć zawsze startą włoszczyznę w zamrażalniku) razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami z 5 minut mieszając.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i gotować na średnim ogniu z 15 minut.
Wlać wywar z buraków, ocet jabłkowy, wsypać pokrojone buraki, groszek z puszki z zalewą, majeranek, do smaku dodać kucharka i z 10 minut gotować na mniejszym ogniu.
Blenderem zmiksować zupę, podać z jakiem na twardo i śmietaną.
Na smalcu podsmażyć włoszczyznę startą w rozdrabniaczu (użyłam zamrożonej, lubię mieć zawsze startą włoszczyznę w zamrażalniku) razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami z 5 minut mieszając.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i gotować na średnim ogniu z 15 minut.
Wlać wywar z buraków, ocet jabłkowy, wsypać pokrojone buraki, groszek z puszki z zalewą, majeranek, do smaku dodać kucharka i z 10 minut gotować na mniejszym ogniu.
Blenderem zmiksować zupę, podać z jakiem na twardo i śmietaną.