Sposób przygotowania:
Kremowy brzoskwiniowiec
Do miski wsypujemy mąkę i połowę cukru. Dodajemy jedno jajko i wyrabiamy ciasto, które odstawiamy do lodówki na godzinę. Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i gotujemy. Do budyniu dodajemy cukier i kaszę mannę. Znów gotujemy przez kilka minut aż masa zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Śmietanę zmieszać z jajkami. Dodać do masy budyniowej i dokładnie wymieszać. Odsączone brzoskwinie należy pokroić w kostkę i wymieszać z masą. Schłodzone ciasto podzielić w proporcjach 1:3. Większą częścią wyłożyć dno i boki tortownicy (lub formy do tarty). Na ciasto wlać masę. Resztę ciasta zetrzeć na wierzch. Piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku (około 180 C). Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Natala1210