Sposób przygotowania:
Kremowy sernik czekoladowy
Ciastka przełożyć do miski i mocno rozkruszyć. Dodać do nich roztopione i przestudzone masło, dokładnie wymieszać, przesypać do tortownicy (ok. 22 cm), rozłożyć na dnie, lekko ugnieść, odłożyć na pół godziny do lodówki. Czekolady połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki, roztopić w kąpieli wodnej i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do bitej śmietany dodać cukier puder, wymieszać, podzielić na dwie równe części. Do jednej części bitej śmietany dodać twaróg i roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać, wylać na ciasteczkowy spód, wyrównać powierzchnię, odłożyć do lodówki. Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, następnie rozpuścić ją podgrzewając i przestudzić. Do drugiej połowy bitej śmietany dodać ciepłą żelatynę, dokładnie wymieszać, wylać na masę serowo-czekoladową. Serniczek polałam dla dekoracji zagęszczonym sokiem z wiśni i zrobiłam esy-floresy. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.