Sposób przygotowania:
Krewetki Świnki zatopione w awokado :)
Na dip awokadowy.Zaczęłam od umycia , obrania i pokrojenia na kawałki awokado , przełożyłam do miseczki i rozgniotłam widelcem.Dodałam przyprawy , następnie posiekaną cebulkę i papryczkę.Wymieszałam dokładnie , dodałam jogurt i majonez i odłożyłam do lodówki.Makaron ryżowy niteczki zalałam wrzątkiem , osoliłam i zostawiłam na 3-4 minuty.Odlałam wodę i wymieszałam niteczki z pokrojoną drobniutko rzodkiewką , posiekaną kolendrą i papryczką chilli , dodałam sól , trochę pieprzu i gotowe.Krewetki umyłam , osuszyłam i wrzuciłam na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.Dodałam przyprawy , zmniejszyłam gaz i podsmażałam około 5 minut.Na talerzu ułożyłam makaron , po środku zrobiłam miejsce na dip , następnie w dip włożyłam usmażone krewetki. Zdjęcia z procesu twórczego później na forum :)
IwonaF
msewka
jaNina
Jojo
Chupnięta
Mirka227
Sarenka
pawlo
Tit
apetyczna_ania