Sposób przygotowania:
krokiety
Pieczarki poobierać i umyć, pokroić na kawałki i wrzucić na patelnie, dusić pod przykrywką posolone. Cebulę obrać i umyć, posiekać na mniejsze kawałki i dodać do pieczarek. Dalej dusić. Na osobnej patelni smażyć mięso mielone lekko doprawione magi. Mięso gotowe wymieszać z pieczarkami i cebulą. Do wysokiego naczynia wrzucić mąkę, mleko i wodę. Jajka umyć i rozbić, zawartość dodać do naczynia. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać dobrze mikserem. Z masy zrobić naleśniki, smażąc je na oleju na rozgrzanej patelni, obustronnie. Poczekać, aż naleśniki ostygną i zrobią się miększe, wtedy nałożyć na nie farsz i zwinąć je. Zwinięte krokiety obtoczyć w jajko, następnie w bułce tartej i smażyć je na patelni obustronnie. Podawać z gorącym barszczem.