Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Krokiety 7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Krokiety wymagają trochę czasu jednak są warte. Moja rodzina bardzo je lubi. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Krokiety 7 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety 7

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety 7
Mąkę wymieszać z wodą, mlekiem, roztrzepanym jajkiem oraz solą i olejem. Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Patelnię posmarować kawałkiem słoniny, rozgrzać i smażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na oleju, ostudzić. Przekręcić przez maszynkę razem z kapustą. Cebulę obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na oleju razem z przekręconą kapustą z pieczarkami. Odstawić, po ostygnięciu dodać jajko oraz bułkę tartą ( tyle aby farsz nie był rzadki). Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki przekładać farszem. Obtaczać w jajku i bułce tartej, smażyć do zarumienienia.
Krokiety 7
Przełożone farszem naleśniki i złorzone przed smażeniem.
Krokiety 7
Obtoczone w jajku i bułce położone na patelnie.