Sposób przygotowania:
Krokiety faszerowane opieńkami
Grzyby wkładamy do miski z ciepłą osoloną wodą i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie dokładnie myjemy i wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty. Odcedzamy i ponownie zagotowujemy wodę, solimy i wkładamy grzyby- gotujemy 20 minut. Ugotowane grzyby odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i rumienimy. Łączymy opieńki, cebulę i jajko, doprawiamy solą i pieprzem.Przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta bardzo dokładnie łączymy i smażymy cienkie naleśnik.Na każdy naleśnik nakładamy dużą łyżkę farszu i zwijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej- mocno dociskamy i smażymy na złoty kolor.
Ela Dz
edytaha
Wobec tego chętnie capnę jednego :)
reanja
izabela11111