Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Krokiety francuskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z różnego rodzaju sosami i surówkami.

Krokiety francuskie

Składniki:

Krokiety francuskie

 

Sposób przygotowania:

Krokiety francuskie
Mięso umyć, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać obrane i umyte warzywa. Pieczarki i cebulę oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Przestudzić i zmielić razem z mięsem i szynką. Wymieszać z jajkiem, tartą bułką, śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm i długości 5 cm Panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.