mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

krokiety pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bezmięsna propozycja ziemniaczana :)

krokiety pieczarkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

krokiety pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

krokiety pieczarkowe
Ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie. Cebulę dość drobno posiekać i podsmażać na rozgrzanym oleju. Pokroić pieczarki, najlepiej w kostkę i również podsmażać ( na jednej patelni z cebulką) do miękkości. Ziemniaki ostudzić, a później w większej misce połączyć: przeciśnięte przez praskę ziemniaki, cebulę z pieczarkami, dodać sól i pieprz, jajka, mąkę i bułkę tartą. Gdy konsystencja jest dość luźna- zwiększyć ilość bułki tartej. Całość wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie formować jak kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju do koloru złotego. Smacznego!
krokiety pieczarkowe
uformowane krokiety pieczarkowe już czekają na smażenie