Sposób przygotowania:
Krokiety pieczarkowo-jajeczne.
Pieczarki posiekać na talarki i przesmażyć na maśle lub oleju,jaj-
-ka ugotować na twardo,choć jedno zostawić do obtaczania kroki-
-etów.Obrać cebulę,umyć i pokroić,po czym zmielić przez maszy-
-nkę do mięsa wszystko razem,potem doprawić solą i pieprzem.
Formować podłużne małe krokiety,obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.Podawać z barszczem czerwonym,
czystym.
-ka ugotować na twardo,choć jedno zostawić do obtaczania kroki-
-etów.Obrać cebulę,umyć i pokroić,po czym zmielić przez maszy-
-nkę do mięsa wszystko razem,potem doprawić solą i pieprzem.
Formować podłużne małe krokiety,obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.Podawać z barszczem czerwonym,
czystym.
moli
marietta