Sposób przygotowania:
Krokiety rybne
Filety rybne pokroić na kawałki,zalać gorącym bulionem i gotować ok.10min.na małym ogniu i odcedzić.Przestudzone filety lekko odcisnąć.Pieczarki pokroić na kawałki i mieszając przesmażyć na suchej patelni aż odparuje z nich sok.Następnie dodać odrobinę sklarowanego masła i smażyć ok.5min.mieszając.Wystudzoną rybę i pieczarki zmielić,przełożyć do miski.Żółtka oddzielić od białek,utrzeć je z masłem,a z białek ubić pianę.Do ryby z pieczarkami dodać żółtka,tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki i starannie wymieszać masę z pianą z białek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Ręce natłuścić i formować podłużne krokiety,panierować je w mące wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.Usmażyć na oleju a obu stron na rumiano.
Mirka227
5!
Sarenka