Sposób przygotowania:
Krokiety serowe
Masło stopić w rondlu , dodać mąkę i dokładnie wymieszać, wlać mleko, mieszać ciągle, gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Przestudzić lekko, dodać żółtka, ser tarty, paprykę, zioła, sól,pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Z ostudzonej masy formować wałeczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Tłuszcz musi być bardzo gorący.
Podawać do zup czystych i zup - krem.
Przestudzić lekko, dodać żółtka, ser tarty, paprykę, zioła, sól,pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Z ostudzonej masy formować wałeczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Tłuszcz musi być bardzo gorący.
Podawać do zup czystych i zup - krem.