Sposób przygotowania:
Krokiety serowe z brokułami
Z roztopionego masła i 3 dag mąki zrobić jasną zasmażkę. Ostrożnie wlać mleko doprawić solą i pieprzem.
Gotować stale mieszając, aż skadniki się połączą i ciasto nie będzie przywierać do ścianek naczynia.
Dodać starty ser gouda i mieszać, aż całkowicie sie roztopi.
Ciasto przelać na blachę lub duży półmisek, odstawić do wystudzenia.
Ciasto pokroić na równe paski i zwinąć.
Przygotować krokiety.
Obtaczać je kolejno w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Brokuły oczyścić,umyć, podzielić na różyczki.
Dusić w wywarze drobiowym około 10 minut.
Podawać z krokietami.
Gotować stale mieszając, aż skadniki się połączą i ciasto nie będzie przywierać do ścianek naczynia.
Dodać starty ser gouda i mieszać, aż całkowicie sie roztopi.
Ciasto przelać na blachę lub duży półmisek, odstawić do wystudzenia.
Ciasto pokroić na równe paski i zwinąć.
Przygotować krokiety.
Obtaczać je kolejno w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Brokuły oczyścić,umyć, podzielić na różyczki.
Dusić w wywarze drobiowym około 10 minut.
Podawać z krokietami.